نرم افزار ایلاستریتور از خانواده نرم افزارهای ادوبی Adobe است که برای انجام کارهای گرافیکی و تصویرسازی کاربرد دارد. ابزارهای ترسیمی که ایلاستریتور در اختیار کاربر قرار می دهد بیشتر از فتوشاپ است به همین دلیل کابران برای تصویرسازی از این نرم افزار جذاب استفاده می کنند.
باتوجه به محبوبیت تصویر در عصر امروز هر کاربری که فتوشاپ را آموخته برای انجام پروژه های حرفه ای و هم چنین رشدشغلی خود سراغ یادگیری ایلاستریتور می رود. ایلاستریتور ابزارهای متنوعی دارد که می تواند بسیاری از نیازهای تصویرساران را پاسخ بدهد.
یادگیری ایلاستریتور به هیچ پیش زمینه ای نیاز ندارد بنابراین حتی اگر فتوشاپ را نمی دانید بدون شک با ایلاستریتور می توانید کارهای گرافیک دیزاین را نیز انجام دهید.
تفاوت فتوشاپ و ایلاستریتور در چیست؟
همانطور که می دانید فتوشاپ نرم افزاری پیکسلی ست یعنی اگر تصاویر طراحی شده در فتوشاپ را بزرگنمایی کنیم به مربع های کوچک خواهیم رسید، بنابراین تهیه دیزاین هر المان تصویری در فتوشاپ به رزولوشن آن بستگی دارد.
اما ایلاستریتور نرم افزاری وکتوری ست، تصاویری که در این نرم افزار تولید می شوند را می توان بدون از دست دادن کیفیت، کوچک یا بزرگ کرد.
نرم افزارهای پیکسلی یا بیت مپ، برای ادیت یا مونتاژ عکس به کار می روند اما نرم افزارهای وکتوری برای تولید تصاویر گرافیکی پرکاربرد هستند.
همچنین در ایلاسترریتور می توان حجم فایل های خروجی را کم کرد بدون آنکه کیفیت تصویر کاهش پیدا کند. بنابراین ابزاری راحت برای محصولاتی چاپی مثل بیلبوردهای تبلیغاتی ست.
چه پروژه های را می توان با نرم افزار ایلاستریتور انجام داد؟
محصولات بصری گوناگونی را می توان در ایلاستریتور طراحی کرد، مانند:
- آیکون ها
- طراحی لوگو
- تندیس
- لوگوتایپ
- کارت ویزیت، سربرگ، کاور سی دی
- پوستر
- لیبل و بستهبندی
- پستهای شبکههای اجتماعی
- تصویرسازی
- طراحی کاراکتر
یادگیری ایلاستریتور برای چه کسانی مناسب است؟
ایلاستریتور دستیار اصلی افرادی است که محصولات بصری تولید میکنند، چه در حوزه چاپ و چه در حوزه ویدئو و انیمیشن، مانند:
- گرافیستها
- طراحان وبسایت
- دیجیتال آرتیستها
- تصویرسازان
- طراحان کاراکتر
- انیماتورها
تفاوت ایلاستریتور و کورل چیست؟
نرمافزار ایلاستریتور و کورل دراو توسط دو شرکت متفاوت عرضه شده است بنابراین محیط کار و کلیدهای میانبرهای متفاوتی دارد. هر دو نرمافزار وکتوری هستند و در بزرگنمایی کیفیت خود را از دست نمیدهند.
ازآنجاکه ایلاستریتور از خانواده بزرگ ادوبی ست امکان سوئیچ یا رفتوبرگشت بین نرمافزارهای مختلف وجود دارد بدون اینکه خللی ایجاد شود.
برخی طراحان معتقدند پالت رنگی ایلاستریتور، نسبت به کورل متنوعتر است و محیط کاری دلچسب ایلاستریتور باعث میشود بهراحتی پروژههای خود را در این نرمافزار انجام دهند.
در نتیجه:
نکته قابلتوجه این است که باتوجهبه حوزه کاری خود باید بدانید وسایل چاپی شما از کدام نرمافزار پشتیبانی میکند. بهعنوانمثال برای برش لیزری لوگوها، تندیسها، طلا یا فلزات متنوع آیا دستگاه مخصوص با کورل هماهنگتر است یا ایلاستریتور؟ باتوجهبه تجربیات شخصی من در ایران نرمافزار وکتوری کاربردی همان کورل است.
این بلاگ به سفارش سایت میترا آرمان تهیه شده و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.