پورتفولیو معانی متفاوتی دارد؛ اما آن بخش که مربوط به دیجیتال آرتیستها است همان رزومهای است که توانمندی، مهارت و نمونه کارهای باکیفیت شما را به مخاطب نشان میدهد. میتوانید باتوجهبه حوزه کاری خود چند پورتفولیو بسازید.
تفاوت رزومه و پورتفولیو چیست؟
رزومه شرحی از تحصیلات، دورهها، مدارک و مسیر شغلی است که پشت سر گذاشتهایم؛ اما پورتفولیو شامل نمونه کارهایی است که توانمندی ما را نشان میدهد. در طول مصاحبه، میتوانید به نمونه کارها اشاره کنید و از مسیر شکلگیری هر پروژه بگویید.
چه مشاغلی به پورتفولیو نیاز دارند؟
- عکاس
- طراحی گرافیک
- نویسنده
- کارگردان هنری
- فیلمسازی و تدوین
- کانسپت آرتیست
- نقاش دیجیتال
- و …
نمونه کارهای تصویری
برای مشاغلی مثل گرافیک دیزاینر، نقاش دیجیتال، کانسپ آرتیست، طراح کاراکتر و… لازم است نمونه کارها را باکیفیت مناسب روی برگه گلاسه و رنگی چاپ کنید.
نمونه کارهای ویدئویی و انیمیشن
اگر فیلمی ساخته یا تدوین کردهاید، اگر انیمیشن ساختهاید یا کاراکترهای سهبعدی دیزاین کردهاید، چاپهای رنگی دوبعدی نمیتواند کیفیت کار را بهخوبی نمایش دهد میتوانید به روشهای مختلف پورتفولیوی آنلاین بسازید.
پورتفولیوی آنلاین
- فایلهای باکیفیت را در لینکدین منتشر کنید.
- در سایتهای میزبان، نمونه کارها را آپلود کنید.
- سایت شخصی داشته باشید.
نمایش پورتفولیوی آنلاین
- آدرس الکترونیکی را در رزومه وارد کنید.
- کیو آر کد مسیر نمونه کارها را به پورتفولیو اضافه کنید.
پورتفولیوی وبلاگ
سایتهای بسیاری این امکان را میدهند که بهرایگان در آن مطلب بنویسید و تصویر یا نمونه کار منتشر کنید. در بعضی سایتها میتوانید با خرید اشتراک نمونه کار منتشر کنید.
۶ نکته برای نوشتن یک پورتفولیوی حرفهای
۱-داستان بگویید.
فقط تصاویر و نمونه کارها را کنار هم قرار ندهید. این پورتفولیوی هنری باید نشان بدهد که هر پروژه را به چه دلیل شروع کردید، چه ذهنیتی برای انجام آن داشتید و چگونه آن را بهبود بخشیدید.
۲-نمونه کارها را دستهبندی کنید.
نباید نمونه کارها را غیرمرتبط کنار هم بگذارید. نشان بدهید هر کدام از مهارتهایتان چه نتیجهای دارد. پورتفولیوی خود را متناسب با موقعیت شغلی دلخواهتان تنظیم کنید.
۳-مدارک و گواهینامههای معتبر را فراموش نکنید.
اگر در کلاس یا دورهای شرکت کردید که مدرک معتبری داشته حتماً به پورتفولیوی هنری اضافه کنید. بعضی گواهینامهها بهصورت آنلاین هستند که میتوانید لینک یا کیوآرکد آن را منتشرکنید.
۴-حضور در جشنوارهها یا برگزاری نمایشگاهها را گزارش کنید.
اگر در جشنوارهها ایرانی و بینالمللی شرکت کردید با ذکر تاریخ، موضوع و محل برگزاری را گزارش کنید. عکسهایی از محل برگزاری به پورتفولیو اضافه کنید.
۵-پورتفولیوی هنری جذاب بسازید.
بهعنوان دیجیتال آرتیست با دانش هنری و نرمافزارهای گرافیکی پورتفولیویی جذاب بسازید تا وقتی کارفرما آن را مرور میکند متوجه اصالت کار شما شود.
۶-پورتفولیو را بروز رسانی کنید.
فقط به گذشته کاری خود اکتفا نکنید و پورتفولیوی خود را بهصورت دورهای بهروزرسانی کنید.
در نتیجه:
هر دیجیتال آرتیستی برای معرفی آثار خود علاوه بر رزومه نیاز به یک پورتفولیوی هنری دارد، برای نوشتن پورتفولیوی حرفه ای این شش نکته را رعایت کنید.
این بلاگ به سفارش سایت میترا آرمان تهیه شده و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.