چرا یادگیری مهارت های نرم مهم است؟ - میترا آرمان - رشدفردی و رشدشغلی
چرا یادگیری مهارت های نرم مهم است؟

چرا یادگیری مهارت های نرم مهم است؟

بهترین راه برای شکست‌خوردن در هر کاری، آماده نبودن برای آن کار است. این روزها فقط با تخصص و مهارت به موقعیت شغلی دلخواه نمی‌رسیم، کسب درآمد در زمان حال با نحوه پول درآوردن والدین ما درگذشته به‌کلی فرق کرده است. همان‌طور که دهه‌ها پیش مهارت‌های فنی حرف اول را می‌زد اکنون کارفرماها در جستجوی افرادی هستند که روی مهارت‌های نرم خود سرمایه‌گذاری کرده و برای تطبیق با شرایط غیرقابل‌پیش‌بینی آماده‌اند.

یادگیری مهارت‌های نرم باعث می‌شوند که مهارت‌های سخت شما یا تخصصتان بدرخشد. شما برای خرید محصول به کدام فروشگاه‌ها مراجعه می‌کنید؟ کسی که با روی خوش‌صحبت می‌کند و با پرسیدن سؤال‌های درست نیاز شما را برطرف می‌کند؟ یا کسی که در سکوت کامل و با چهره‌ای عبوس پول می‌گیرد و کالایی را می‌فروشد؟

کارفرمایی را انتخاب می‌کنید که چک‌لیست مشخصی از وظایف کاری شما دارد؟ یا کارفرمایی که هر روز یک وظیفه جدید به دوش شما می‌اندازد؟ شما هم‌تیمی‌ای انتخاب می‌کنید که انعطاف‌پذیر نیست و اشتباهش را قبول نمی‌کند؟ یا فرد باحوصله‌ای که درصدد جبران اشتباه است؟

صحبت با روی خوش، پرسیدن سؤال‌های درست، تهیه چک‌لیست وظایف، انعطاف‌پذیری، مدیریت زمان، اعتمادبه‌نفس، مقابله با کمال‌گرایی و تمرکز ذهنی در شرایط سخت همان مهارت‌های نرمی است که ارزش‌افزوده شماست، مهارت‌هایی که هم‌تیمی‌ها، کارمندها، کارفرماها و فریلنسرها به دنبال آن هستند.

چرا یادگیری مهارت‌های نرم در دایره شایستگی اهمیت دارد؟

فردی که بااخلاق کاری که به پیشرفت همکارانش کمک می‌کند، به‌احتمال زیاد فردی است با برتری شغلی. درحالی‌که مهارت‌های فنی باعث می‌شود افراد زیادی به‌سوی شما بیایند، مهارت‌های نرم موجب می‌شود درهای بیشتری روبروی شما باز شود. در واقع‌، نگرش، مهارت‌های ارتباطی، هوش هیجانی مهارت‌های نرمی هستند که برای موفقیت شغلی بسیار مهم شمرده می‌شود.

به‌کارگیری مهارت‌های نرم شما را رهبری برجسته معرفی می‌کند. اگر شما برای شناخت مهارت‌های نرم زمان بگذارید و در خودتان تقویت کنید می‌توانید به‌راحتی تیم تشکیل بدهید و در شرایط دشوار مسائل را حل کنید. اگر می‌خواهید در دایره شایتگی خود شناخته شوید باید بدانید که چگونه با مردم کنار بیایید و رفتار مثبتی داشته باشید.

سازمان‌ها انتظار دارند کارمندان بدانند در محیط کار چگونه رفتار کنند و برای هر مسئله‌ای راهکاری ارائه بدهند درحالی‌که یادگیری مهارت‌های نرم مثل به‌موقع بودن، ابتکار عمل، رفتار دوستانه و تولید کار باکیفیت کم‌اهمیت تلقی می‌شود.

یادگیری مهارت‌های نرم مانند آشنایی با یک‌زبان بین‌المللی است. مردم در هر جای دنیا باید رفتار خوبی داشته باشند؛ بنابراین همان‌طور که مهارت‌های فنی اهمیت دارد، تمرکز بر مهارت‌های نرم هم ارزشمند است.

آیا من دچار شکاف مهارت‌های نرم شدم؟

تصور کنید شما، کارفرما یا هم‌تیمی‌تان متخصص هستید؛ اما مهارت‌های نرم را نمی‌شناسید؛ این مسئله شکاف ایجاد می کند. بهتر است شما مهارت‌های نرم و مهارت‌های فنی را با هم به کار ببرید.

  • اگر به‌خوبی مشتری جذب می‌کنید؛ اما نمی‌توانید آن‌ها را حفظ کنید.
  • اگر نمی‌توانید بسیاری از مسائل را با کارفرما یا هم‌تیمی‌هایتان در میان بگذارید.
  • وقتی کارفرمای شما نمی‌تواند پروژه را رهبری کند.

 زمانی که نمی‌توانید از دانش، تجربه و مهارت خود استفاده کنید، باید سطح ارتباطات و مهارت‌های فردی را ارزیابی کنید. در محیط کار گوش‌دادن به صحبت‌ها، ارائه ایده‌ها، حل تعارض به ارتباط مؤثر شما بستگی دارد. شما باید نقش مهم مهارت‌های نرم را بدانید و روی توسعه فردی خودتان سرمایه‌گذاری کنید.

از مهارت‌های نرم کاربردی در محیط کار

  • مسئولیت‌پذیری شخصی
  • همکاری
  • مهارت‌های مذاکره بین‌فردی
  • حل تعارض
  • سازگاری و انعطاف‌پذیری افراد
  • وضوح ارتباطات
  • تفکر خلاقانه
  • مربیگری و راهنمایی

امروزه مهارت‌های نرم نیز وارد لیست مهارت‌های فنی می‌شود. در حال حاضر بیشتر شرکت‌ها تمایل دارند کارمندانی بامهارت‌های ارتباطی بالا داشته باشند. سازمان‌ها تلاش می‌کنند راه‌های جدیدی برای رقابت پیدا کنند؛ بنابراین برای موفقیت شغلی نیاز است مهارت‌های نرم را بیاموزید.

​​این بلاگ به سفارش سایت میترا آرمان تهیه شده و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است​.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید