چگونه ممکن است در محیط کار آزار ببینیم؟ راه های مقابله با آن - میترا آرمان - رشدفردی و رشدشغلی
چگونه ممکن است در محیط کار آزار ببینیم؟ راه های مقابله با آن

چگونه ممکن است در محیط کار آزار ببینیم؟ راه های مقابله با آن

ممکن است در محیط کار با رفتارهایی مواجه شوید که در طولانی مدت شما را فرسوده و ناراحت کند. اما شاید ندانید که بسیاری از این رفتارهای آزاردهنده به صورت رسمی شناخته می شوند و در بیشتر ادارات دولتی یا خصوصی اتفاق می افتد. اگر بدانید با چه چیزی مواجه هستید احتمالا می توانید برای بهبود یا حتی تغییر اوضاع اقدامی انجام دهید.

۱- آزار فیزیکی (Physical Harassment):

نوعی آزار و اذیت که شامل حملات فیزیکی، تهدید یا تهاجم و رفتارهای خشن می‌شود. همکار شما ممکن است با هل دادن، سیلی زدن و مشت زدن یا سایر آزارهای فیزیکی شما را آزار بدهد.

۲- آزار شخصی (Personal Harassment):

قلدری کردن می تواند شبیه شوخی‌ و کنایه زدن باشد؛ ممکن است همکار شما درباره ظاهر یا بعضی رفتارهایتان اظهارنظرهای بی ادبانه می کند.

۳- آزار تبعیض‌آمیز

(Discriminatory Harassment):

این نوعی آزار و اذیت نسبت به محله، اقلیم، نژاد، جنسیت، هویت جنسی، ناتوانی فیزیکی و .. اتفاق می‌افتد.

۴- آزار مبتنی بر گرایش جنسی

(Sexual orientation-based harassment):

افرادی که گرایش های متفاوت دارند می توانند در محیط کار مورد تمسخر قرار بگیرند.

۵- آزار به دلیل سن (Age-based harassment):

کم سن و سال هستید یا با تجربه و جا افتاده؟ در هر دو حالت افرادی پیدا می شوند که با توهین، مسخره کردن ، انتقاد ناعادلانه و فیدبک‌های غیرمرتبط به شما آسیب بزنند.

۶- آزار روانی (Psychological Harassment):

وقتی کارمندی مدام کنار گذاشته می‌شود و مدیران ایده‌هایتان را بی اهمیت جلوه می دهند. این رفتار می تواند چه از لحاظ مالی، چه رشدشغلی تاثیر بدی داشته باشد. افرادی که با چنین آزار و اذیتی روبه‌رو می‌شوند، بیشتر دچار شکست‌های ذهنی، عزت نفس پایین و احساس نارضایتی از خودشون شده و در برخی مواقع کار افراد دیگر به او تحمیل می‌شود.

۷- توهین کلامی (Verbal Abuse):

توهین های کلامی  که شامل فریاد زدن، فحش دادن، توهین، حرکات توهین‌آمیز، جوک‌های شرم‌آور در ملاء عام یا به صورت خصوصی، اتفاق می‌افتد.

۸- آزار جنسی (Sexual Harassment):

رایج‌ترین مدل آزار و اذیت که نمونه‌های آن از آزار جنسی، به اشتراک‌گذاری عکس یا پوسترهای جنسی، لمس یا حرکات جنسی نامناسب، ارسال نظرات جنسی، تهاجم جنسی به فضای شخصی و غیره است. متاسفانه آمارهایی که درباره‌ آزار جنسی خانم‌ها منتشر شده، وحشتناک است و البته که برای آقایون هم اتفاق می‌افتد.

۹- مزاحمت و سوءاستفاده جنسی (Quid Pro Quo):

این آزار، یک نوع مبادله جنسی ست یعنی کارفرما در ازای مزایای شغلی به کارمند، او را مجبور می کند در رفتار جنسی ناخواسته شرکت کند.

بیشتر اوقات، فرد آزاردهنده در سطح بالای سازمان قرار دارد و برای ترفیع شغلی و مالی کارمند شروط نامناسبی در نظر می گیرد.

۱۰- آزار اینترنتی (Cyberbullying):

آزار سایبری از طریق رسانه‌های دیجیتال اتفاق می‌افتد؛ مثل پیام‌هایی برای ارعاب، فریب، تحقیر، انتقاد نادرست، انتشار دروغ، شایعات و یا انتشار عکس‌های بسیار شخصی و غیره. آزارهای سایبری به طور منظم تکرار می‌شوند. یکی از رایج ترین آزارهای اینترنتی، لیست طولانی کامنت های منفی و تحقیر در اینستاگرام و لینکدین است.

در نتیجه:

در محیط اطراف خودتان دقیق شوید، هنگامی که کسی برای شما درد دل می کند، هر کدام از این نشانه ها را تشخیص بدهید و با کارشناسان مربوطه برای تغییر شرایط مشاوره کنید. این نوع آزارها در طولانی مدت باعث افسردگی یا افت کیفیت کاری تان می شود. شما چه موردی به این لیست اضافه می کنید؟

​​این بلاگ به سفارش سایت میترا آرمان تهیه شده و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است​.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید