بر اساس نظرسنجی سایت کاریابی CareerBuilder دو سوم افرادی که شغلی را پذیرفتند، شش ماه بعد از شروع به کار، متوجه شدند که برای آن مناسب نیستند. قطعاً دلیلهای مهمی برای ترک کار وجود دارد مانند، ارزشهای سازمانی، محیط کار سمی و… . احتمال اینکه بتوانید فرهنگسازمانی محیط کار را در مدت کمی تشخیص بدهید کم است.
۵ اتفاقی که نباید در مصاحبه شغلی اتفاق بیفتد:
۱-آیا سازمان بی نظم است؟
اگر روز و ساعت و محل مصاحبه شما بیشتر از دوباره تغییر کرد حواستان را بیشتر جمع کنید.
۲-بیاحترامی کارفرما به دیگران را میبینید.
وقتی منتظر شروع جلسه هستید خوب به اطراف دقت کنید. ممکن است توی سالن انتظار یک حرف یا حرکتی ناشایست از سمت مدیر مجموعه با بقیه کارمندها بینید.
۳- تضاد ارزشی وجود دارد.
عدم تطابق ارزشها یک خطقرمز بسیار بااهمیت است. قبل از شروع مصاحبه مهمترین ارزشهای خودتان برای یک سازمان را مشخص کنید و بر اساس آنها سؤالاتی برای جلسه مصاحبه طراحی کنید که مطابق با ارزشها و نیازمندیهای شماست.
4-شرح شغلی دیگری از شما میخواهند.
تصور کنید برای شرح شغلی خاصی درخواست دادید؛ ولی در جلسه مصاحبه شرح شغلی متفاوتی از شما میخواهند که این یک خطقرمز است و باید به فکر باشید.
۵-سؤالات نامناسب میپرسند.
پرسیدن سؤالات شخصی هم یک خطقرمز است. سؤالاتی که قرار نیست نه به کار شما ربطی داشته باشد و نه به سازمان. اگر از شنیدن سؤالی حس خوبی نگرفتید؛ یعنی باید بیشتر دقت کنید.
در نتیجه:
همانطور که کارفرما بنابه چک لیست های ارزیابی شده در روز مصاحبه شغلی شما را می بیند و برای کارطولانی مدت قرارداد می بندد، شما نیز همین یک روز طلایی را دارید که تصمیم بگیرید آیا می توانید همکاری خود را شروع کنید یا نه. بنابراین شما نیز چک لیست خودتان را بسازید و به دقت اطرافتان را تحت نظر بگیرید.
شما چه تجربه ای از مصاحبه شغلی دارید که باعث شد فرصت شغلی رو قبول نکنید؟
این بلاگ به سفارش سایت میترا آرمان تهیه شده و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.