به هنگام گرسنگی برای خرید به سوپر مارکت سر نزنید، چون چیزهایی در سبد خریدتان قرار میدهید که پس از رفع گرسنگی به آنها نگاه میکنید و به خودتان میگویید چرا این همه خرید کردم؟ اما اگر لیست خرید داشته باشید مطابق با لیست پیش میروید و چیزهایی که حقیقتا نیاز دارید تهیه میکنید. با هدفگذاری، نشتی انرژی و زمان و پولتان را میگیرید، لازم نیست زیاد تلاش کنید و بقیه را از خودتان راضی نگه دارید، بلکه روی چزهایی زمان میگذارید که نفع جمعی در آن قرار دارد.
اگر لیست اهداف خودتان را آماده کرده باشید بنابهآن تصمیم میگیرید که هر کارگاره آموزشیای را شرکت نکنید، هر کتابی را نمیخرید، در زمانتان صرفهجویی میکنید و وقتی دوستان به شما توصیهای میکنند یا تبلیغی را در اینستاگرام میبینید، چون لیست مخصوص به خودتان را دارید براحتی میگویید نه!
لیست هدفگذاری شما باید پنج ویژگی داشته باشد:
1- از ته دل آن هدف را بخواهید.
اگر حواستان نباشد ممکن است تحت تاثیر دوست یا الگوی خاصی قرار بگیرید و هدف او را برای خود بردارید، بعد از مدتی میبینید انگیزه ندارید، از خودتان میپرسید این که هدف جذابیست چرا نمیتوانم ادامه بدهم؟ تازه اینجا با این واقعیت روبرو میشوید که هدف شخص دیگری را برای خودتان برداشتید و از ته دل مال شما نیست.
2- آن هدف به زندگی شما معنا بدهد.
کارکردن برای تهیه یک ماشین، یک لباس، از نوع اهدافیست که انقضا دارند و در طی مسیر تمام میشوند و بعد از بدست آوردن آن، چیزی به داشتههای شما اضافه نمیشود. چیزی رو بعنوان هدف قرار دهید که معنایی به زندگی شما ببخشند.

3- برای شما مهم و ضروری باشد.
اگرمیخواهید کارعمیق انجام دهید، باید چیزی انتخاب کنید که ضرورت زندگی شما باشد تا خودبهخود بیشترین وقتتان را به آن اختصاص دهید.
4- شما را به چالش بکشد و از منطقه امن بیرون ببرد.
اگر هدفی داشته باشید که براحتی از پس آن بربیایید دیگر انگیزه و علاقهای برای بیدار شدن و اقدام کردن ندارید. هدفی انتخاب کنید که کمی شما را به سختی بیندازد.
5- اهداف شما باید کاملا شفاف و واضح باشد.
اهداف مبهم نگذارید، در حالیکه ذهن شما لوکیشن مقصد را نداند کجا میخواهد برود؟ ممکن است روبروی ساختمان مقصد ایستاده باشید و بیتفاوت بگذرید.
این بلاگ به سفارش سایت میترا آرمان تهیه شده و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.