حتی زمانی که می دانید باید شروع کوچکی داشته باشید، امکان دارد به سادگی اسیر انتخاب های خیلی بزرگ شوید. وقتی رویای ایجاد یک تغییر بزرگ را در ذهن می پرورانید، هیجان بر شما غلبه می کند و در نهایت اقدامات زیاده از حد را در بازه ی زمانی بسیار کوتاه انجام می دهید.
قانون دو دقیقه ای
موثرترین راهی که برای مقابله با این گرایش یافته ام، بهره برداری از قانون «دو دقیقه ای» است. این قانون می گوید « وقتی یک عادت جدید را شروع کنید که اجرای آن به کمتر از دو دقیقه زمان نیاز داشته باشد.» متوجه خواهید شد که تمامی عادت ها می توانند در مقیاس دو دقیقه ای فشرده شوند:
- عادت « هرشب قبل از خواب کتاب بخوان» به « یک صفحه بخوان» تبدیل می شود.
- عادت« سی دقیقه یوگا کن» به « تشک یوگا را پهن کن» تبدیل می شود.
- عادت « برای کلاس مطالعه کن» به « جزوه ات را باز کن» تبدیل می شود.
- عادت « لباس های شسته را تا کن» به « یک جوراب تا کن» تبدیل می شود.
- عادت « ۵ کیلومتر بدو» به « بند کتانی هایت را ببند» تبدیل می شود.
تا می توانید شروع عادت هایتان را ساده کنید:
هر کس می تواند به مدت یک دقیقه مدیتیشن کند، یک صفحه بخواند یا یک تکه لباس را کنار بگذارد. این یک استراتژی قدرتمند است، زیرا وقتی اقدام به کار درست را شروع کردید، پیگیری و ادامه دادن آن ساده تر می شود. یک عادت جدید نباید حس یک چالش و کار سخت را داشته باشد.
آنچه می خواهید یک « دروازه ی ورود » است که شما را به مسیر بهره وری وارد کند. افراد غالبا فکر می کنند اگر یک صفحه مطالعه، یک دقیقه مدیتیشن یا برقراری یک تماس برای بازاریابی را هدف گذاری کنیم، عجیب است. اما هدف نهایی ما این نیست.
ما می خواهیم بر روی آن عادت تسلط پیدا کنیم. حقیقتا باید یک عادت جا بیفتد تا بتواند بهبود پیدا کند. اگر نتوانید مهارت های پایه ای را به درستی یاد بگیرید، امید چندان زیادی برای تسلط بر جزئیات کار وجود ندارد.
نوشتن هم یک نمونه ای دیگر است:
تقریبا همه ی افراد با بیرون راندن افکار از ذهن و نوشتن آن روی کاغد راضی می شوند، و بعد از چند روز متوقف می شوند یا آن را نادیده می گیرند، زیرا نوشتن کار خسته کننده ای به نظر می رسد. رمز کار در اینجاست که همیشه تا جایی عادت خود را ادامه دهید که فشاری به شما وارد نشود. گِرِگ مک کیون، مشاور رهبری اهل انگلستان، یک عادت نگارش روزانه را شکل داده که بر اساس آن، همواره کمتر از مقدار مد نظرش می نویسد. او همیشه پیش از اینکه نوشتن مایه ی عذاب او شود، این کار را متوقف می کند.
ارنست همینگوی نیز توصیه ای مشابه برای هر گونه نگارش دارد. او می گوید: « بهترین راه این است که همواره در اوج و زمانی که عملکردتان خوب است، متوقف شوید.»
همه افراد مجذوب هدف نهایی هستند:
به ندرت چنین تفکری را راجع به تغییرات داریم، زیرا همه ی افراد مجذوب هدف نهایی هستند. در یک مقطع، وقتی عادت هایتان را جا انداختید و هر روز تکرار کردید، می توانید قانون دو دقیقه ای را با تکنیکی تحت عنوان « شکل دهی به عادت » ترکیب کنید تا مقیاس عادت شما به هدف نهایی تان نزدیک شود.
این مقاله را از کتاب « عادت های اتمی » نوشته ی « جیمز کلیر» ترجمه ی « هادی بهمنی» از انتشارات « نوین » برداشتیم.
این بلاگ به سفارش سایت میترا آرمان تهیه شده و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.