بیشترین دغدغه دیجیتال آرتیستها در حال حاضر این است که آیا هوش مصنوعی قرار است شغل ما را بدزدد؟ همانطور که همینالان هوش مصنوعی ما را حیرتزده کرده و کارهای پرزحمت را بهسادگی انجام میدهد در آینده شاهد پیشرفت صدچندان آن خواهیم بود. آیا باید عقبنشینی کنیم قبل از وقوع هر رویدادی زانوی غم بغل بگیریم؟ آیا باید بازی را به آینده ببازیم؟
اگر غیرقابل جایگزنی هستید…
اگر مهارتهای ما صرفاً محدود به ابزارهای دیجیتال میشد میتوانستیم بگوییم بله. ما بهزودی از بازی خارج میشویم و تنها راه کسب درآمدمان را از دست خواهیم داد. باید بدانید همانطور که روزگاری رباتها جای بسیاری از کارگران و کارمندان را در شرکتها گرفتند هوش مصنوعی میتواند جای دیجیتال آرتیستها را بگیرد. اما این طور نیست.
فقط لازم است به مهارتهای غیرفنی مثل مدیریت پروژه، ایجاد مکالمه خوب با مشتری و لیست مهارتهای نرمی که برایتان آوردهایم نگاهی بیندازید. همه آن ریزهکاریهایی که در اختیارتان قرار گرفته تا مهره حیاتی تیم و محل کار باشید.
زمان زیادی میبرد تا هوش مصنوعی مهارتهای نرم را یاد بگیرد؛ اما شما این فرصت را دارید که با یادگیری و تمرین مهارتهای نرم، با بسیاری از دوستان، همکاران و کارفرماها شبکهسازی کنید. وقتی کاری کنید که برند شخصی شما در یاد آنها ماندگار شود از هوش مصنوعی پیشی گرفتید، شما رابطه ی انسانی میسازید، چیزی که هزاران سال قدمت دارد.
امروزه به کمک رشد دیجیتال، کلاسهای آنلاین زیادی برای مردم سرتاسر دنیا برگزار میشود. کلاسهایی که از هر جایی قابلدیدن هستند چه از توی تختخواب در کلاس حاضر شده باشید و چه در شهرها و کشورهای محروم از تحصیل، فرصت آموزش برای همه فراهم است. پاندمی کرونا هم این پلتفرمهای آنلاین را چه در حوزه خریدوفروش، چه آموزش و خدمات چندین پله به جلو پرتاب کرد.
فقط کافی است به اطرافتان نگاهی بیندازید، آیا همه سوپرمارکتهای محل تعطیل شدند؟ آیا با تور سهبعدی بهترین موزههای جهان صنعت توریست به زمین خورد؟ آیا کلاسهای حضوری به خاطرهها پیوست؟ آیا همه کتابهایتان را آنلاین میخرید و کتابفروشیها را خاک گرفته؟
آدمها به ارتباط انسانی نیاز دارند
برای برگزاری مهمانی تولد اشتیاق دارند، برای دیدن حضوری کسی که هر روز دارند آنلاین با او حرف میزنند پر میکشند، تلاش میکنند خودشان را به کلاس یا همایش حضوری بسیاری از اساتید معتبر برسانند و آن هارا از نزدیک ببنید، دلشان می خواهد به جشن امضای کتاب بروند و ببینند که نویسنده جلوی رویشان کتاب را امضا می کند و بهشان لبخند می زند.
آیا هوش مصنوعی خطرناک است؟
ما همینالان در هوش مصنوعی زندگی میکنیم، شبکههای اجتماعی با آنالیز شخصیتیمان پستهای دلخواه را بیشتر نشان میدهند، سایتهای آموزشی حواسشان هست که چند وقتی به آنها سر نزدیم و فروشگاه اینترنتی برای هر مدل وسیلهای که فقط یکبار دیدهایم و هنوز دلمان گیر آن است هر روز کد تخفیف میفرستد. آیا هوش مصنوعی خطرناک است؟ هم بله و هم نه.
سخن آخر؛
در آینده حتماً سازوکاری برای شناخت انواع هوش مصنوعی و چت جی پی تی به وجود میآید، فرایندی که سلامت هرکدام را تأیید کند و با مخربها به مقابله بپردازد. همانطور که به همه نوتیفیکیشنها و پستهای شبکههای اجتماعی عادت کردیم و حتی از برخی بیزاریم به آینده و تغییرات آن نیز عادت خواهیم کرد. فقط کافی است ارزشهای شغلی و فردی خود را به کمک هر ابزاری دنبال کنیم.
این بلاگ به سفارش سایت میترا آرمان تهیه شده و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.